Jachtservice

Hollandboat is gevestigd op de Suderséleane 15, direct aan het IJsselmeer. De locatie voor onderhoud en renovatie van uw motor- of zeiljacht. Een kraan die tot 40 ton kan tillen vormt de basis van veel van onze activiteiten. Hollandboat is Premium Vetus Dealer en Whisper Power dealer.

Vanaf de oprichting in 1989 is het bedrijf uitgegroeid tot een specialist op het gebied van motoren, elektriciteit en navigatieapparatuur. Vanwege onze brede kennis en acceptabele tarieven worden wij frequent ingeschakeld door gerenommeerde Friese jachtwerven. Al meer dan 20 jaar verzorgd Hollandboat de complete inbouw van motoren, het gehele installatiewerk inclusief navigatieapparatuur en nieuwbouw van Atlantic Motorjachten en Timeless. Daarnaast bieden wij complete pakketten winterstalling aan en verhuren wij ligplaatsen en verkopen schiphuizen.
Binnen ons team hebben wij diverse specialisten, zoals op het gebied van motoren & aandrijving, elektronica, navigatieapparatuur en hydrauliek. Ook hebben we een servicewagen om op locatie problemen op te lossen of werkzaamheden uit te voeren.

haven (5)kraanP1030577

Regulier onderhoud op de werf of op locatie:

Elke schip heeft regelmatig onderhoud nodig. wij beschikken over een 40 tons kraan, waardoor veel schepen bij ons op de werf terecht kunnen. Heeft uw schip onderhoud nodig (ook preventief) maar hoeft het niet uit het water, dan komen wij naar u toe of u ‘parkeert’ uw schip bij ons in de haven.

Totale refit of deelonderhoud:

U vaart al 20 jaar met uw schip maar het motorruim heeft een grondige beurt nodig. Of u bent het schip van uw dromen tegen gekomen. Helaas met achterstalling onderhoud. Hollandboat zorgt dat het weer als nieuw wordt. Naast onze technische kennis hebben wij ook mensen in huis met veel ervaring op het gebied van polyester, staal, aluminium maar ook van betimmering en teakdekken. Heeft u een refit gepland, van bijvoorbeeld het motorruim of elektrische installatie, bel ons en wij maken graag een voorstel.

Reparatiewerkzaamheden:

Helaas is alles aan slijtage onderhevig: er gaat wel eens iets stuk of veroorzaakt een ongelukkige manoeuvre schade aan uw schip. Mocht het u overkomen, dan zorgt Hollandboat ervoor dat u snel weer kunt varen, ook in het seizoen. Denk aan reparatie van de motor, elektra, navigatie en betimmering.

Inbouw of reviseren van motoren, boeg- en hekschroeven:

Eén van onze specialisaties is het reviseren van oude motoren en het inbouwen van complete motorinstallaties en/of boeg- en hekschroeven. Ook het aanbrengen van de tunnel in polyester staal of aluminium, alles kan bij ons in huis worden verzorgd.

Ligplaatsen, nat en droog

Door onze centrale ligging tussen het Friese merengebied, het IJsselmeer en de Waddenzee zijn onze ligplaatsen gewild bij mensen die iets ruimer water bevaren. Zoekt u een ligplaats of een schiphuis informeer dan wat er vrij is of vrij komt. Heeft u een onderhoudsgevoelig schip of vaart u relatief weinig, dan zijn onze droge ligplaatsen een optie. Het principe is simpel, als u niet vaart ligt uw schip in de loods, vrij van zon- en waterwerking. Als u wilt varen belt u de werf minimaal één dag van te voren en wij zorgen dat uw schip in het water ligt. Voor meer informatie of prijzen mail naar info@hollandboat.nl

Inbouw navigatie apparatuur

Navigatieapparatuur en stuurautomaten, zoals een GPS dieptemeter of AIS, worden een steeds belangrijker onderdeel op een schip. Zeker wanneer er langere reizen worden gemaakt, maar ook voor tochten op het IJsselmeer of Waddenzee is het een welkom hulpmiddel. Als technisch specialist voldoen wij aan de hoogste normen.

Betimmeringen:

Ook in het verleden werden er zeer fraaie jachten gebouwd, echter soms is de indeling niet meer van deze tijd of heeft achterstallig onderhoud. Wij kunnen de inrichting van uw schip weer volledig aan laten sluiten bij uw wensen, een ogenschijnlijk ‘oud’ jacht krijgt hierdoor weer een volledig frisse en eigentijdse look. Wij verzorgen onder ander de betimmering van Atlantic Motoryachts en Timeless.
De centrale ligging, direct aan het IJsselmeer en in de nabijheid van de Friese meren, maakt Workum een watersportstad bij uitstek. Het oude centrum van het kleine stadje beschikt over diverse goede restaurants, een gevarieerd winkelaanbod en een gezellig plein met terrasjes.

workum_de_merkWorkum (2)kite (1)

Rondom Workum ligt een beschermd natuurgebied waar vele vogelsoorten hun broedplaats vinden. Langs de IJsselmeerdijk kunt u fantastisch fietsen of wandelen. Op loopafstand ligt het IJsselmeerstrand waar u kunt zwemmen, zonnen, (kite)surfen of gewoon lekker uitwaaien.

Workum is prima bereikbaar, zowel per boot als per auto. Amsterdam is slechts vijf kwartier rijden. Varend bent u in vijf minuten op het IJsselmeer, zonder dat u een brug of sluis hoeft te passeren. Vanaf het IJsselmeer ligt letterlijk de wereld voor u open!